fbpx
+359 882 877 526 / +359 878 845 468 ps_leonardo@mail.bg
Визитата по новия проект “Ние и другите – да учим заедно” – 2023-1-BG01-KA122-SCH-000122184, по програма Еразъм+, по който активно работим, стартира на 13 май в чехския град Dvůr Králové nad Labem.
Група от 15 леонардовци, водени от директора на ПЧСУ „Леонардо да Винчи“ г-жа Галя Александрова, г-жа Кремена Харизанова – преподавател по предприемачество и английски език, и г-ца Еси Феимова преподавател по английски език, получиха шанса да се запознаят с приказния град на Елба, да създадат нови приятелства и да получат много нови знания.
И ученици, и преподаватели разчитаха и се ориентираха по карта на непознато място в международни екипи, осъществяваха междупредметни връзки и прилагаха елементи на проектно базираното обучение в планираните дейности.
Учениците правиха и обработваха снимки, презентираха на чужд език в новата среда и копираха всичко, което ги впечатли в чехската образователна среда.
Преподавателите се запознаха както с собствената училищна програма на домакините, които обучават ученици от 6 до 15-годишна възраст, така и с особеностите на чехското образование и прилагането на иновативни методически подходи в обучението.
Богатата проектна програма включваше поход сред природата до приказния язовир в кралските гори на долината на река Елба, посещение в една от най-популярните зоологически градини в Чехия и еднодневна екскурзия до Златна Прага.